GIAN

GIAN staat voor Good Intentions Always Needed – een acroniem dat precies omvat wat in de kern ligt van dit vooruitstrevende duo uit Rotterdam. Waar GIAN gaat laten ze een optimistische vibe achter die nog dagenlang voelbaar is.

 

In een lentenacht in 2018 doken vrienden Johnny en Eddie voor het eerst samen de studio in. En dat bleek raak. Die spontane sessie resulteerde in de track Hennessy – een mellow nummer over een uit de hand gelopen avond uit. Hun eigen sound vonden ze in een combinatie van rock en hiphop, een kenmerkende crossover die ze zelf tot “guitars & 808’s” doopten. Hoe dat klinkt? Als opzwepende trapbeats in combinatie met verrassende instrumenten, verweven met verhalende en dromerige teksten. Elegant, smaakvol en met veel attitude, zonder daarbij een randje punk te verliezen.

 

De afgelopen maanden werkte GIAN gestaag aan een nieuwe EP, die op 25 september uitkomt.

 

Met de eerste single van de plaat, BALANS, keren ze terug naar de nacht. Het nummer gaat over twee mensen die hun gedachten in de club proberen te ontvluchten, waarbij ze balanceren tussen droom en realiteit.

 

Op 18 september releasen ze hun tweede single: MEDICATIE.  Ook in deze track verkeren de twee in nachtelijke sferen en bezingen ze de verleidingen die opkomen wanneer de zon onder gaat. In de bijbehorende filmische clip word je als kijker meegezogen in de strijd tussen voelen en verdoven. De aanstaande EP is verder geschreven en geproduceerd in samenwerking met 22ghosts (Tjeerd Bomhof & Mathias Janmaat) en Mucky (die werkte met Diplo & Sevdaliza). Het wordt het eerste project dat ze onder de vleugels van Caroline Benelux zullen uitbrengen.  

 

2020 wordt voor GIAN een jaar van beweging en nieuwe wegen, en het duo is meer dan klaar om die in te slaan. 

Button-music.png
Button-instagram.png
Button-merchandise.png

Only in the darkness

we can see the light / Célia /

GOOD INTENTIONS ALWAYS NEEDED

Button-soundcloud.png
Button-about.png
Button-contact.png

Subscribe to our Instagram, Spotify and Youtube channel to stay updated on everything GIAN.

Good Intentions Always Needed.